Franţa a raportat, miercuri, un număr de 7.017 cazuri noi de infecţie cu coronavirus, înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind pentru a treia oară de la începutul epidemiei când numărul cazurilor trece de 7.000 într-o zi.
De la începutul epidemiei, doar de trei ori numărul noilor cazuri a depăşit pragul de 7.000/zi în Franţa.
Numărul de cazuri este în creştere faţă de ziua de marţi, când au fost 4.982 de noi infectări, potrivit datelor publicate miercuri de autorităţile de la Paris, citate de Le Figaro.
Totodată, în ultimele 24 de ore, 25 de pacienţi au murit, numărul total al deceselor ajungând la 30.686 de la începutul epidemiei.
De asemenea, numărul pacienţilor cu Covid-19 spitalizaţi la terapie intensivă continuă să crească cu 22, în ultimele 24 de ore, totalul fiind de 446.
Direcţia Generală a Sănătăţii a precizat că, în ultimele şapte zile, au fost efectuate peste un milion de teste, obiectivul stabilit de guvern.
Infecţiile cu Covid-19 din Europa au revenit la nivelurile lunii martie, atunci când s-a înregistrat vârful pandemiei, a declarat, miercuri, şefa Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC), Andrea Ammon.
„Virusul nu a dormit în timpul verii. Nu a avut nevoie de concediu”, a declarat Andrea Ammon în timpul unei audieri în Parlamentul European.
Ea a spus că datele din această săptămână au arătat că în întreaga Europă au existat 46 de cazuri la 100.000 de persoane. „Suntem aproape de cifrele pe care le-am văzut în martie”, a adăugat Ammon.
Infecţiile din martie în Europa au început să crească constant la aproximativ 40 de cazuri la 100.000 de oameni la sfârşitul lunii, conform datelor ECDC, şi au continuat să crească până la aproximativ 70 la 100.000 până la sfârşitul lunii aprilie.
În mare parte, creşterea actuală a numărului de cazuri este determinată şi de numărul mai mare de teste efectuate.
Noile cazuri apar, de asemenea, la persoanele mai tinere, a spus Ammon, însă boala este mai gravă pentru persoanele în vârstă.
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) are un mesaj dur pentru țările care ar putea „pretinde” că pandemia COVID-19 s-a încheiat și anunță că o relaxare ar fi dezastruoasă din punct de vedere sanitar.
OMS avertizează că nicio ţară nu poate „pretinde” că pandemia COVID-19 s-a încheiat, transmite Mediafax.
Șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că ţările trebuie să aibă „control” asupra virusului înainte de a încerca să repornească economiile.